Πως να βρίσκετε πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

, , Comments Off on Πως να βρίσκετε πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Δεδομένου ότι οι πτήσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν πάντα το μεγαλύτερο μέρος τον εξόδων ενός ταξιδιού, η εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια!

 

Αν μια πτήση είναι ιδιαίτερα ακριβή, τότε σίγουρα δεν θα την επιλέξετε και θα προτιμήσετε είτε κάποιο άλλο μέρος είτε μια εναλλακτική στον τρόπο μετάβασής σας.

 

Υπάρχει όμως μια σειρά από βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και να βρίσκετε πάντα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προς όλους τους προορισμούς.

 

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε κατά νου τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται τα ναύλα των εισιτηρίων καθώς και τι περιλαμβάνεται μέσα σ’αυτά.

 

Η αύξηση του ανταγωνισμού καθώς και το αυξημένο κόστος καυσίμων και φόρων αεροδρομίων, έχει συμπιέσει αρκετά το κέρδος των αεροπορικών εταιρειών.

 

Αποτέλεσμα αυτού, αρκετές low cost εταιρείες όπως η Ryanair, Wizzair, κ.α. να πετάνε με ελάχιστο κέρδος ανά αεροπλάνο – σε μερικές θέσεις, αρκετές φορές μπαίνουν και μέσα!

 

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τον προορισμό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός και να ακολουθήσετε τις παρακάτω 8 συμβουλές μου!

 

  1. Αγνοήστε τους μύθους και τι σας λένε οι αεροπορικές εταιρείες

 

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από τα αεροπορικά εισιτήρια.

 

«Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια την Τρίτη» , «Μην κλείνετε μετά τις 10 το βράδυ» και άλλες παρεμφερή εκφράσεις.

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο μαγικό τέχνασμα για να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια όπως το να κλείνετε μόνο κάθε Τρίτη βράδυ.

 

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια εξαρτώνται από την ζήτηση του δρομολογίου, την προσφορά από τους ανταγωνιστές καθώς και την εποχή.

 

  1. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τις ώρες του ταξιδιού σας.

 

Αν θέλετε να ταξιδέψετε οπωσδήποτε μια συγκεκριμένη ημέρα, τότε ίσως να είναι λίγο δύσκολο να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Όμως αν αλλάξετε λίγο τις ημέρες και τις ώρες των δρομολογίων σας υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρείτε φθηνότερα αεροπορικά και να κερδίσετε αρκετά χρήματα από τον συνολικό σας προϋπολογισμό.

 

Σκεφθείτε το παρακάτω σενάριο: Θέλετε να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα για να δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και αποφασίζετε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια στις 24 Δεκεμβρίου.

 

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η τιμή που θα δείτε θα είναι απαγορευτική – ακόμα κι αν προσπαθήσετε 3 μήνες πριν να κλείσετε τα εισιτήρια!

 

Αν όμως αλλάξετε την ημερομηνία ±2 ημέρες, εφόσον έχετε αυτή την δυνατότητα, τότε θα δείτε αρκετά χαμηλότερες τιμές!

 

Επιπλέον, οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ φθηνότερες για πτήσεις τις καθημερινές ημέρες και εκτός εορτών, παρά μέσα σε γιορτινή περίοδο ή Σαββατοκύριακα.

 

  1. Αν σκέφτεστε διακοπές, τότε μην προαποφασίζετε για το μέρος!

 

Αν ο σκοπός του ταξιδιού σας είναι οι διακοπές και όχι ένα επαγγελματικό ταξίδι, τότε μπορείτε να είστε ευέλικτοι και σχετικά με τον προορισμό σας!

 

Σίγουρα όλοι έχουμε αγαπημένους προορισμούς ή μέρη που θέλουμε οπωσδήποτε να επισκεφθούμε. Όμως αν οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια ή/και στα ξενοδοχεία είναι απαγορευτικές, τότε θα πρέπει να το αναβάλλουμε για κάποιο διάστημα.

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε διακοπές σε κάποιο μέρος που ταιριάζει στον προϋπολογισμό μας.

 

Με το να είστε ευέλικτοι στα μέρη που μπορείτε να πάτε έχετε την ευκαιρία να κάνετε οικονομικές διακοπές και μέσα στον προϋπολογισμό σας.

 

Στην ιστοσελίδα https://travelo.gr μπορείτε να κάνετε online έρευνα για αεροπορικά εισιτήρια και να επιλέξετε τον προορισμό εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα τόσο στο budget όσο και στις απαιτήσεις σας.

 

  1. Επιλέξτε low cost εταιρείες

 

Η επιλογή εταιρειών χαμηλού κόστους μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από το σύνολο του ταξιδιού σας.

 

Αρκετές φορές οι εταιρείες low cost, όπως για παράδειγμα η AirBerlin, Germanwings, Easyjet, Ryanair,Wizzair, κ.α. προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους από τις συμβατικές εταιρείες, προχωρώντας όμως σε μείωση των παροχών τους προς τους ταξιδιώτες.

 

Αλήθεια όμως, σας ενδιαφέρει περισσότερο να έχετε αεροπορικά εισιτήρια με έκπτωση 30% ή δωρεάν φαγητό στο αεροπλάνο;

 

Σίγουρα το πρώτο!

 

Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους προσφέρουν ασφαλή μεταφορά δίχως παραπάνω έξοδα όπως φαγητό, ποτά,κτλ.

 

Αν θέλετε κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να το πληρώσετε εξτρά!

 

Ανακαλύψτε πληροφορίες και προσφορές σχετικά με τα αεροπορικά εισιτήρια Ryanair στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr/aeroporika-eisitiria-ryanair/ και δείτε πως μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από το ταξίδι σας, απλά επιλέγοντας μια διαφορετική αεροπορική εταιρεία!

 

  1. Μην επιλέγετε μόνο απευθείας πτήσεις

 

Οι απευθείας πτήσεις σίγουρα βολεύουν και είναι πιο ξεκούραστες, καθώς έχετε μηδαμινή αναμονή στο αεροδρόμιο.

 

Από την άλλη, μερικές φορές βολεύει να πετάξετε πρώτα σε μια ενδιάμεση πόλη-σταθμό και μετά στον τελικό προορισμό σας καθώς έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα στο τελικό κόστος των εισιτηρίων.

 

Και αν έχετε περίπου 5-6 ώρες μεταξύ των 2 πτήσεων, γιατί να μην δείτε και μια νέα πόλη;

 

Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε πτήσεις ψάξτε και δρομολόγια με ενδιάμεσους σταθμούς!

 

Θα εκπλαγείτε από την διαφορά στην τιμή που μπορεί να συναντήσετε.

 

  1. Να θυμάστε πάντα, ότι όλες οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν ίδιες τιμές!

 

Οι μηχανές αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια δεν έχουν πάντα τις ίδιες τιμές. Ανάλογα τα περιθώρια κέρδους που θέλει η κάθε εταιρεία ή το κάθε ταξιδιωτικό website, προσαρμόζει αντίστοιχα τις τιμές.

 

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να βρίσκετε πάντα φθηνές τιμές είναι να επιλέγετε αξιόπιστες ιστοσελίδες όπως η https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ που προσφέρει φθηνά αεροπορικά airtickets προς όλους τους προορισμούς του κόσμου.

 

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα για αεροπορικά εισιτήρια και airtickets εμφανίζει μόνο τις χαμηλότερες τιμές, από όλα τα websites που συνεργάζεται.

 

Οπότε μην ψάχνετε άδικα σε πολλά μέρη – μπείτε στην παραπάνω ιστοσελίδα και ξεκινήστε το ταξίδι σας!